versace | Дата: Пятница, 28.01.2011, 10:19 | Сообщение # 1 |
MUSHVIQ
Статус: Offline
| 1st, 1st and 1st! Yenidən , bu 100 faizin tətil dərəcəsidir: Dakar yığıncağından bəri 2009-cu ildə Afrikadan Cənubi Amerika arxasına hərəkət etdi, heç kəs, ancaq Red Bull dəstəklənən sürücülər hadisənin üç əsas kateqoriyasında podiumun yüksək addımında addım atmışdır. Bu Şənbə Günü (15 Yanvar) Argentinada kiçik Baradero-da, 13-cünün finiş xəttinə ev mükəmməl rekord Nasser Əl Attiyah, Mark Coma və Vladimir Chagin tərəfindən xidmət edildiyi və son xüsusi mərhələ. Bəlkə ən xoşbəxt üç Əl Attiyah idi. Qatari Volkswagen Touareg Red Bullunda Avtomobil kateqoriyasında onun tanınmış sürətini dəstəkləmək üçün və onun qız Dakarı triumfunu nizamladı ardıcıllığı 2011-ci ildə göstərdi. O məşhur enduro-nu nə vaxtsa udmaq üçün birinci Ərəb olur. "Dakarı udmaq uzun vaxt ərzində və indi mənim arzum olmuşdu, bu nəhayət həyata keçirilmişdir," rəqibdən və komanda yoldaşından sonra Mərhələ 9 ərzində yarışı öz nəzarətinə götürmüş 40 yaşlı Nasser-i qeyd etmişdir, 2010 qalib Carlos Sainz, alınan yumşaq qumda iki dəfə tərəfdar oldu, ola bilsin Nasserin təbii yaşayış mühiti onun Yaxın Şərq mənşələrini verdi. "2009-dan bəri mən hiss etdim ki, mənim arzum daha yaxın gəlirdi mənim çoxu öyrəndiyim," çox sürətlə olmağın reputasiyası ilə bölməyə qoşulmuş Ərəb əlavə edildiyim və Folsvagen ilə hər yığıncaqda o, çox sürətlə olmağın reputasiyası ilə bölməyə qoşulmuş Ərəb əlavə edildiyim. Sainz əksər mərhələləri (altı) udmaqda kiçik təsəllini tapdı , ancaq hər yerdə üçdə biri qurtararaq: "Bu bizim üçün çox çətin Dakar idi," "Şərq uzunluğu Matadoru" dedi, kim ki Mərhələ 11-də onun hüquq ön dayandırmasını təmir eləmək bir saatı itirməkdən sonra arxa-arxaya qələbələri üçün təsdiq etmədən töküldü. "Ancaq Nasser və Timo böyük iş etdilər və alınma qələbəsini götürdü. Mən 30 il ərzində bu biznesdə olmuşam və bəzən siz qalib gəlirsiniz ki, bəzən siz uduzursunuz. Vacib şey bundan zövq almağı davam etməkdir". Həmçinin lovğalıq yorğun, ancaq varlı gülümsəyir, Autodromo de Baradero KTM atlısı Mark Coma idi. İspan yalnız dünyanın ən çətin yığıncağında onun üçüncü karyera Velosipedi qələbəsini götürmədi, o həmçinin bağladı ki, adamın qələbələrinin sayı hər yerdə saniyəni qurtarmış onun "ən yaxşı düşmənini", Red Bull və KTM atlıları Cyril Despres yoldaşı, bəzən adlandırdı. "Biz qalib gəlməyin arasında fərq olan 15 gün boyunca və Dakarda iki kiçik səhvi etdik və ya yox," Cyril qəbul etdi. "Əlbəttə mən qalib gəlməyi üstün tutmuş olacağam, ancaq ən azı biz səkkizinci dəfə üçün podiumda finişə onu etdik. Nəhayət, bu vaxt Red Bull Kamaz-da başqa daxili təkbətək döyüş gördü, Vladimir Chagin həmvətən döyüşdə üstünlük təşkil edən onun yeddinci karyera Yük maşını qələbəsini və Firdaus Kabirov onun komanda yoldaşını nizamlayır. Rus həmçinin 63-ə onun karyera mərhələsi (səhnəsi) qələbələrinin ümumi miqdarını gətirdi, bütün kateqoriyalar arasında rekord. Bu heç bir sürücünün və ya atlının Argentina Çiliyə dəyişilən hadisədən bəri üç torfa nail olmadıqları Dakar ilə 9500km-in üzərindən təqdim edilən çağırışlara vəsiyyətnamədir. Qaliblərin siyahısı 2009-2011-dən aşağı, bütün Red Bull atletləri: CAR 2009 - Giniel de Villiers - Volkswagen 2010 - Carlos Sainz - Volkswagen 2011 - Nasser Al-Attiyah - Volkswagen BIKE 2009 - Marc Coma - KTM 2010 - Cyril Despres - KTM 2011 - Marc Coma - KTM TRUCK 2009 - Firdaus Kabirov - Kamaz 2010 - Vladimir Chagin - Kamaz 2011 - Vladimir Chagin - Kamaz DAKAR 2011 – FINAL RESULTS: CARS 1) Nasser Al-Attiyah/Timo Gottschalk (Volkswagen) 2) Giniel de Villiers/Dirk Von Zitzewitz (Volkswagen), +49min41s 3) Carlos Sainz/Lucas Cruz (Volkswagen), +1h20min38s 4) Stephane Peterhansel/Jean-Paul Cottret (BMW), +1h43min48s 5) Krzystop Holowczyc/Jean-Marc Fortin (BMW), +4h11min21s BIKES 1) Marc Coma (KTM) 2) Cyril Despres (KTM), +15min04s 3) Helder Rodrigues (Yamaha), +1h40min20s 4) Francisco Lopez Contardo (Aprilia), +2h09min45s 5) Juan Garcia (KTM), +3h07min03s TRUCKS 1) Chagin/Savostin/Shaysultanov (Kamaz) 2) Kabirov/Belyaev/Mokeev (Kamaz), +30min04S 3) Mardeev/Demyanenko/Mardeev (Kamaz), +5h44min56s 4) Echter/Ruf/Klein (MAN), +5h45min37s 5) Vila/Torrallardona/Van Eerd (Iveco), +7h16min01s 
|
|
| |